Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
40 dkg liszt,
10 dkg cukor,
10 dkg zsír,
1 tojás
1 narancs reszelt héja
1 cs. száraz élesztő,
1 dl langyos tej
a töltelék:
30 dkg darált dió,
25 dkg barack lekvár,
1 ek méz,
1 tk rumaroma.
Máz:
10 dkg vaj,
4 ek cukor,
4 ek kakaópor,
1 tk rumaroma,
4 ek tejszín.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot,
élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást, a felolvasztott zsírt és a narancshéjat. Adjuk hozzá a langyos tejet és gyúrjuk össze, hagyjuk pihenni 20-30 percig.
Amíg pihen a tésztánk keverjük össze a diót a lekvárral, a rum aromával és 1 ek mézzel.
A megpihent tésztát osszuk két részre, nyújtsuk ki és kenjük meg a diós krémmel. Óvatosan tekerjük fel jó szorosan.
A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, amíg melegedik addig pihennek a tekercsek. fogpiszkálóval szurkáljuk meg a tekercseket egészen az aljáig. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
A csokimáz hozzávalóit mérjük egy edénybe és alacsony hőfokon melegítsük fel amíg a cukor el nem olvad és be nem sűrűsödik. A kisült, kihűlt zserbó tekercseket bevonjuk a mázzal.