2025. február 24., hétfő

Meggyes pudingos pite



 Print Friendly and PDF
 Recept: Koncz Andrea

Tészta:
45 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
fél mk. só,
12 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
25 dkg rama,(Én zsírral készítem...abból elég kb.18-20dkg)
2 tojás,
1 ek. tejföl,
reszelt citromhéj

Töltelék:
7-8 dl meggylé,
5 ek. cukor,
2 cs. vanília puding,
fahéj (elhagyható),

   

70-80dkg magozott meggy(1kg is elbír....Én már ennyivel készítem 😉 )
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk(megszórhatjuk darált keksszel vagy darált dióval) rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot villával megszurkáljuk.....és lassú tűzön(180fokon kb.30-40 perc alatt....sütőfüggő....) szép pirosra sütjük. Teljesen kihűtjük,mert csak úgy lehet szépen szeletelni! 🙂 Porcukorral meghintve tálaljuk.

Kiegészítés:
Most 25x30as tepsibe sütöttem,de keszitettem már 30x35-be is ,nyilvan akkor kicsit laposabb pite lesz

Forrás:  Koncz Andrea