Oldalak

2025. február 24., hétfő

MÉZESKALÁCS SZELET



 Print Friendly and PDF
 TÉSZTÁHOZ.
50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 kk szódabikarbóna, 1 kk mézeskalács füszerkeverék, 1 kk fahéj (de el is maradhat) 25 dkg méz, 6 dkg vaj, 1 db tojás,
KRÉM:
2 dl búzadara, 1 liter tej, 2-3 csomag vaníliás cukor, 35-40 dkg vaj (vagy margarin)35-40 dkg porcukor

   

A tésztához a száraz hozzávalóit egy tálba összekeverjük, a mézet vajat összemelegítjük (míg a vaj elolvad) és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, jól összedolgozzuk, ha száraz kicsi vizet adhatunk hozzá, ha lágy kevés lisztet, 1 napot pihentessük hűvös helyen
A tésztát 4 részre osztjuk, kb 2 mm nyújtjuk 20*35 ös lisztezett tepsi hátulján 200 C on kb 8-10 percet sütjük
A darát a tejbe felfözzük és lehütjük, a vajat habosra keverjük a porcukorral hozzáadjuk a felfözött darát és 3 lapot töltünk a 4 et porcukrozzuk

Forrás:  Körmendi Károly