Oldalak

2019. szeptember 16., hétfő

Kelesztés nélküli kifli


Ajánld ismerőseidnek!





30 dkg liszt
1 kicsi tojás
2 dl tej
2 dkg friss élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1 tk cukor
1 tk só
A tetejére:
1 kicsi felvert tojás
A sós kifli lekenéséhez:
4 dkg puha vaj
só ízlés szerint
A mákos kiflihez:
8 dkg darált mák
Cukor ízlés szerint
1 kicsi citrom reszelt héja
Kicsi tej az összeállításhoz




Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi alapanyaggal összekeverjük. Szép simára dagasztjuk.
Két cipót formázunk belőle.
Most kisebb kiflikre vágytam,így elfeleztem.
Ha nagyobbat szeretnénk,akkor egy cipónk lesz.
Kör alakúra kinyújtom,a sósat puha vajjal lekentem,egy kis sóval megszórta.
8 cikkre vágtam,a szélesebb felénél indulva feltekertem.
A sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam.
Felvert tojással lekentem ,szezámmaggal meghintettem.
A másik cipót is kinyújtottam.
8 cikkre vágtam.
A töltelék hozzávalóit összekevertem.
A cikkek felső felére tettem mákos tölteléket,majd feltekertem.
Sütőpapírra tettem.
Tojással lekentem.
Hideg sütőbe téve ,190 fokra bekapcsolva,szép pirosra sütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is