Ajánld ismerőseidnek!
2024. március 9., szombat
Vajdasági sós
80 dkg liszt,
0.5 l langyos tej ,
5 dkg élesztő,
1 kanál cukor,
1 dl étolaj, só.
Töltelék:
20 dkg margarin( puha) 2 tojássárgával kikeverni,1 kanál sóval. A tészta hozzávalóit össze állitjuk. Jó kis rugalmas tésztát kapunk. 4 cipóra osztjuk.Nem kell keleszteni!!!
Egyenként kb fél cm vastagra kinyujtjuk, és rákenjük a margarinos tojás 1/4-ét.Feltekerjük.mint a beiglit, jó szorosan. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. kb. 2 ujjnyi széles darabokra vágjuk. Sütőpapiros tepsiben kb. 15 percig kelesztjük. Így járunk el a maradék cipókkal is. 180 fokon kb. 20 perc sütés.A tojásos margarin sütés közben kicsit kifolyhat, de ne ijedj meg a végére felszívja. Nagyon finom, puha lesz. Lehet kakaóval, vagy pizzakrémmel is tölteni. Variációs lehetőség számtalan
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is