2020. március 8., vasárnap

Túrós kelt virág



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
5 dkg porcukor
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
1 pici só

A töltéshez:
20 dkg tehéntúró
5 dkg cukor
2 ek. mazsola ( el is maradhat)
½ citrom reszelt héja
1 ek. tejföl

A rózsák lekenéséhez:
1 db felvert tojás





Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk,1 dl langyos tejben 1 tk. cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk,bele keverjük a sót,porcukrot,bele ütjük a tojást is.
A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi kéz meleg tejjel kidagasztjuk.
A végén adjuk hozzá az olvasztott margarint és szép szálasra megdagasztjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk,3 mm-re kinyújtjuk.
10 cm-es linzer szaggatóval szúrjuk ki..

6 helyen bevágjuk a szélein ,a közepébe túró tölteléket teszünk .
A két szembe eső szirommal betakarjuk a tölteléket.
A másik 4 szirmot ráigazítjuk.
Egy muffin formát olajjal kikenjük,a virágokat bele tesszük és felvert tojással lekenjük.
Még 20 percet kelesztjük és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
12 db sült ki. – 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is