2018. május 24., csütörtök

Dunahullám, egy jól bevált sütemény, mi egyszerűen rajongunk érte!


Ajánld ismerőseidnek!






Régi jó recept, de mi rajongunk érte. Nem lehet megunni ezt a csodás ízt. Ünnepi alkalmakra is remek választás, mert elképesztően finom.

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
35 dkg liszt
25 dkg olvasztott vaj vagy margarin
20 dkg cukor
6 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
2-3 ek. tej
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg magozott meggybefőtt

A krémhez:
600 ml tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
25 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor

A tetejére:
15 dkg tortabevonó
7 dkg ráma margarin
1 ek olaj




ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat (vagy margarint) elektromos habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tejet, majd csomómentesre keverjük. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd óvatosan a tetejére a kakaósat. Kirakjuk a meggyel és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen átsült-e.

A krémhez a pudingport a 6 evőkanál cukorral a tejben felfőzzük, kihűtjük.
A puha vajat (vagy margarint) a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük. A csokoládét az olajjal és a rámával megolvasztjuk s a krémre kenjük

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is