2019. január 16., szerda

Tejszínes csoki szelet


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók tésztához:
2 x 2db tojás
2 x 2 evőkanál meleg víz
2 x 10 dkg cukor
2 x 7 dkg liszt
2 x 1 púpos teáskanál kakaópor
2 x 1 csapott kávéskanál sütőpor

Hozzávalók krémhez:
2 cs. csokoládéízű pudingpor
5,5 dl tej
10-15 dkg cukor / vagy Ízlés szerint/
10 dkg étcsokoládé
4,5 dl Hulala tejszín

Máz:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj



Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 24 x 34 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még egyszer megismétlem! Süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is és félbe vágjátok.
A tejet a pudinggal, cukorral elkeverjük és sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a csokoládét és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük és a már kihűlt krémhez keverjük. 
A már kihűlt piskótalapot megkenem a krém felével, majd ráteszem a másik lapot, amire rákenem a krém másik felét. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztom az 1 ek. olajjal. Kicsit hagyom kihűlni és rásimítom a krémre. Egy villa segítségével hullámosan a krémbe keverem. Hűtőbe teszem, majd hűlés után szeletelem. Jó étvágyat kívánok hozzá! –


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is