Juhtúrós sztrapacska készült, kaprosan, tejfölösen, sült császárral, és lila hagymával
Ohh! A legfinomabb kaja a földön! Ugyan megosztó nagyon. Aki szereti az imádja, aki nem, hallani sem akar róla. Nagyon szeretem. Te pedig nagyon ügyes vagy. Én is mindig szemre főzök, ezzel semmi gond. Nincs is igazi recept, mert abból főzünk, amennyi az alapanyag.
Recept:
Az a baj,hogy csak kb.értékeket tudok mondani,mert nálam szemre megy!
5db nagyobb szem krumplit, a legkissebb lyukon lereszelek.(70dkg)
1 tojás, só, és amennyi lisztet felvesz.
A tészta állaga, nokedli sűrűségű legyen.
Forrásban lévő vízbe szaggatom bele.
Miután feljött a tetejére, onnantól számítva 4-5perc.
30dkg szalonnát lepirítok.
A zsírját keverem a sztrapacskával,a szalonnát külön teszem.
25dkg juhtúrót kikeverek, 1 kis dobozos tejföllel.
Ezt is a tésztához adom.
Tálalásnál meglocsolom tejföllel. Vágok hozzá lilahagymát. Megszórom a kaporral és a szalonna pörccel.
Vivien Vincze konyhájából!