2018. augusztus 21., kedd

Káprázatos csokoládés szelet, fenséges csokoládés és mascarponés krémmel!


Ajánld ismerőseidnek!






A finom ganache krém krém teszi olyan különlegessé ezt a csodás édességet. Van vele egy kis munka, de megéri kipróbálni, mert elképesztően finom.

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
200 g cukor
100 ml olaj
300 g liszt
100 g durvára darált dió
50 g kakaópor
csipet só
150 ml tej
1 tasak sütőpor

A kakaós krémhez:
300 g étcsokoládé
300 ml habtejszín

A fehér krémhez:
250 ml habtejszín
100 g fehér csokoládé
200 g mascarpone
2 teáskanál instant kávé (kihagyható)

A tetejére:
100 g tejcsokoládé
100 ml habjteszín




Elkészítés:
A tojásokat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaót, a diót, a sütőport és a sót. A tésztát kikeverjük és egy 20 x 25 cm-s sütőpapírral bélet formába öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítjük a csokoládés krémet: a tejszínt lassú tűzön felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük, amíg elolvad. Mikor kihűlt, hűtőbe tesszük. Hagyjuk állni legalább 2 órát, majd robotgéppel felverjük.

A fehér krém: a tejszínt megmelegítjük, beletördeljük a fehér csokoládét, jól elkeverjük és hűtőbe tesszük 2 órára. Kemény habot verünk belőle és lassan a mascarponéhez keverjük. Keverhetünk hozzá 2 teáskanál instant kávéport, vagy cappucino port, de enélkül is finom.

A kihűlt tésztára kenjük a csokis krémet, majd a fehér krémet. A bevonathoz a tejszínt a csokoládéval felmelegítjük, jól elkeverjük és hagyjuk egy picit kihűlni, a krémre öntjük. Jó étvágyat!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is