2018. november 13., kedd

Körtés krémes sütemény


Ajánld ismerőseidnek!






A krém hozzávalói:
2 ek cukor 
1 csg vanília puding főző
3 dl tej
250 ml habtejszín 

A tészta hozzávalói:
60 ml tej
3 dkg kakaópor 
7 gramm sütőpor 
19 dkg finomliszt 
3 db tojás 
20 ml rumaroma 
só 1 csipetnyi
19 dkg cukor 
19 dkg vaj
4 db körte
1 ek citromlé

A megsült sütemény lekenésére:
3 ek szilvalekvár

Tetejére:
2 ek szilvalekvár
5 dkg csokoládé
30 ml víz
1 ek zselatin
2 ek grillázs aprítva



Elkészítés

Körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és magházát eltávolítjuk.
A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk. 
A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. 
A tojásokat egyenként beleverjük. 
A lisztet a sütőport és a kakaót elvegyítjük és a tejjel együtt a masszába keverjük.
Egy mélyebb sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen a tésztát elkenjük, elsimítjuk, és a körte darabokat elrendezzük rajta, és a 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt. 
A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük.
A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk.
A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük.
A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 1 órán át lehűtjük.
A lekvárt felforrósítjuk,a csokoládét bele tördeljük.
A vízben a zselatint felodjuk és hozzá keverjük.
Kissé hűtjük,majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.
1 fél marék diót 2 ek kristálycukron karamellizálunk.
Zsírral kent tányérra borítjuk.
Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk.
Ezzel a grillázzsal díszítjük. 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is