2018. december 10., hétfő

Erdélyi raffaello szelet


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
Fehér tészta

5 tojás fehérje
15 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor
2 evőkanál citromlé

Barna tészta:

5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor

Krém:
10 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
25 dkg vaj





A fehér tésztához a tojás fehérjékből a cukorral kemény habot verünk.
Az átszitált lisztet, sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük és óvatosan a habhoz keverjük,végül a citrom levét is hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, az eredeti recept közepes méretű tepsit írt én 26x36 cm-es tepsibe simítottam, 170 fokon 15 percig sütöttem.

A barna tésztát ugyanígy készítjük, csak a kókuszreszelék helyett a dióval, sütőporral elkevert lisztet adjuk hozzá.Ugyanabban a tepsiben sütjük meg, 170 fokon és 15 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a pudingot majd a tejet, lassú tűzön állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel kikeverjük.
A krém háromnegyed részét a kókuszos krémre simítjuk, erre kerül a barna tészta majd a megmaradt krémet kenjük rá, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Kihűtve szeleteljük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is