2018. december 11., kedd

Töltött rolád ahogy mi készítjük, ezzel minden vendéget lenyűgözhetsz!


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
1 kg darált hús,
1 db tojás,
só,
fűszerek ízlés szerint.

Hozzávalók a töltelékhez:
4 db tojás,
3 db hagyma,
olaj.


Elkészítés:
Tegyük egy tálba a darált húst, a tojást, sózzuk, fűszerezzük, majd keverjük össze.
Készítsük el a töltelket: a hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apró kockára és pirítsuk meg forró olajban. A tojásokat főzzük meg, tisztítsuk meg majd vágjuk apróra és adjuk hozzá a megpirított hagymát. Tetszés szerint újhagymát és petrezselyemzöldet is keverhetünk hozzá. A tepsibe helyezzünk fóliát és kenjük le olajjal. Helyezzük rá a fóliára a darált húst egy téglalap alakban kinyújtva, majd tegyük rá a tölteléket. 

A hús két végénél egy – egy centivel beljebb rakjuk a tölteléket, hogy ne folyjon ki. A fólia segítségével tekerjük fel a töltött húst, rolád formájúvá, a fóliát pedig igazítsuk el a tepsiben, hogy rajtamaradjon a sütés közben keletkező szaft. 200 C fokra előmelegített sütőben süssük a roládot 40-50 percet, amikor a szaftja átlátszó a hús elkészült. Jó étvágyat!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is