2023. május 2., kedd

Sokkal finomabb, mint a kekszszalámi, nem kell sütni és annyira kókuszos

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a barna laphoz:
1 l tej,
190 g porcukor,
160 g liszt,
70 g kakaó,
1 kiskanál vanília aroma,
60 g vaj,
200 g kókuszreszelék (a tetejére)
Hozzávalók a fehér laphoz:
300 ml tej,
2 tasak tejszínhabpor,
200 g kókuszreszelék.


Elkészítés:
A tejet öntsük egy edénybe, majd adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a kakaót , kavarjuk jól össze, tegyük fel főni. Lassú tűzön főzzük, amikor elkészült vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, a vanília aromát, majd kézi mixerrel keverjük habosra. Tegyünk egy tálcára sütőpapírt, szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd öntsük rá a sűrű kakaós masszát. Tegyük hűtőbe 1-2 órára.

A fehér massza elkészítése: készítsük el a habport úgy ahogy a csomagoláson látható, keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd az elkészült krémet öntsük rá a barna lapra és tegyük hűtőbe legalább néhány órára, de az a legjobb, ha egy éjszakát áll. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, vágjuk hosszú csíkokra, egy spatulával nyúljunk minden darab alá és óvatosan, egyenként tekerjük fel. Kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.