2019. június 10., hétfő

Oroszkrém torta


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók 24 cm-es formához:
6 tojás
18 dkg cukor
18 dkg liszt
csipet só
fél csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
A krémhez:
5 tojás sárgája
4.5 dl tej
18 dkg cukor
2 csg vaníliás cukor
6 dl habtejszín
1 csg Horváth Rozi zselatin
kb. 5 dkg mazsola
rumaroma




Az egész tojásokat alaposan felverjük a cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, majd a legalacsonyabb fokozaton a sütőporos lisztet is hozzákeverjük kanalanként. 160 fokos sütőben 45 perc alatt megsütöttem, az utolsó 10 percben sütőpapírt tettem a tetejére. 
Kihűlés után 3 felé vágtam.
A krémhez a tojássárgákat összefőztem 4 dl tejjel a cukorral, majd a vaníliáscukrot is beleszórtam. A tejszínt habbá vertem, a zselatint a fél dl tejben felolvasztottam.
A zselatint a tojáskrémbe kevertem, majd kis hűlés után a felvert habbal összeforgattam. A mazsolát rumaromás vízben áztattam kb. 15 percig. Megtöltöttem a tortát a tejszínes krémmel, és minden rétegre az áztatott mazsolából is szórtam. Kívül is bevontam a tortát, majd egy éjszakát hűtöttem, másnap díszítettem, mazsolával, zselécukorral. Készítsétek el Ti is!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!