Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
60 dkg szeder (fagyról is jó),
háztartási keksz(25-30 db),
20 dkg cukor,
400 ml tejszínhab,
20 dkg maszkarpone,
2 vaníliacukor,
2 vaníliás puding,
2 lapzselatin,
darált dió a tetejére.
Elkészítés
A szedret a cukorral,vaníliacukorral összefőzöm hozzáadom a pudingokat és ezzel is összefőzöm.
A zselatint beáztatom felolvasztom(nem főzöm) a szederhez keverem és hűlni teszem.
Kikavarom a maszkarponét a vaníliacukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)
A tortaringet (26 cm)egy tortás tányérra helyezem és kirakom az alját keksz +szedres krém +maszkarpones krém …ezt kétszer megismétlem, maszkarponeval fejezem be.Tetejét darált dióval szórtam meg.
Lehet mogyoróval ,darált keksszel vagy pirított mandulával is (mi van kéznél)!