2025. április 22., kedd

Somlói kocka, ha valami csodás krémes finomságot sütnél


 Print Friendly and PDF
A Somlói kocka egy finom és nagyon egyszerű sütemény, ha megkóstolod biztosan a kedvenced lesz. Ünnepi alkalmakra is érdemes elkészíteni, mert nem lehet elrontani. Bámulatos és egyszerűen sütemény, amivel nem lehet melléfogni.

Hozzávalók:
Kakaós piskóta:

4 db tojás,
3 ek liszt,
1 ek cukrozatlan kakaópor,
4 ek cukor.
Sima piskóta:

4 db tojás,
4 ek liszt,
4 ek cukor.

Vaniliás puding:

1 cs vaniliás pudingpor,
4 dl tej,
4 ek cukor.
Csokis puding:

1 cs csokis pudingpor,
4 dl tej,
4 ek cukor.
Tetejére:

3 dl tejszín.

Öntet:

1-2 ek víz,
1 ek kristálycukor,
2 ek cukrozatlan kakaópor.


   
Elkészítés
Elkészítjük a piskótákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral.

Hozzáadjuk a lisztet, kakaós piskótánál a kakaóport is. Majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot is. Sütőpapíros, 25×35 cm – es tepsiben sütjük, 170 fokon 15 – 20 percig.

Megfőzzük a pudingokat. Felverjük a tejszínt. Majd ha kihűlt a piskóta és a puding, összeállítjuk a sütit.

Kakaós piskótát megkenjük a vanília pudinggal, beborítjuk a sima piskótával, rákenjük a csokis pudingot. Majd a tetejére simítjuk a habot.

Az öntethez a cukrot a kakaóporral, és vízzel addig melegítjük amíg a cukor elolvad. Rácsurgatjuk a sütire.

Pakainé Hegedűs Andrea