Ajánld ismerőseidnek!
50 dkg finomliszt
200 g porcukor
250 g margarin vagy vaj
2 egész tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
200 g porcukor
250 g margarin vagy vaj
2 egész tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
a töltelékhez
750 g túró
120 g porcukor
1 tejföl /250ml/
1 tojás sárgája
750 g túró
120 g porcukor
1 tejföl /250ml/
1 tojás sárgája
Elkészítés:
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát és egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk.
A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm-es tepsibe tesszük, és egyenletesen beletapogatjuk. Ezután mehet rá a töltelék, mely hozzávalóit alaposan összekeverjük és rákenjük a tésztára.
A megmaradt tésztából „hurkákat” nyújtunk, kicsit ellapogatjuk, majd berácsozzuk vele a túrós krém tetejét.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 percig sütjük (a sütő erősségétől függően).
Császár Eta