2024. október 19., szombat

Sütés nélküli zserbó


 Print Friendly and PDF
 Sütés nélküli zserbó, ezt a hőségben is örömmel készítjük, nagyon finom és egyszerű a recept
Ha tetszik a recept küldj egy szivecskét

Hozzávalók:

Leibniz keksz
200 g darált dió
150 g porcukor
200 g sárgabaracklekvár
200 g étcsokoládé


   

Elkészítés:

A darált diót keverjük össze a porcukorral és a sárgabaracklekvárral. Az elegyet alaposan dolgozzuk össze, hogy homogén masszát kapjunk.

Egy tepsibe vagy nagyobb tálba helyezzünk egy réteg Leibniz kekszet egymás mellé szorosan.

A kekszrétegre kenjünk egy réteg diós-lekváros keveréket. Ezután újabb réteg keksz következik, majd ismét egy réteg diós-lekváros keverék. Folytassuk ezt a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg keksz legyen.

Az elkészült süteményt fedjük le és tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy a kekszek megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

Másnap vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét, majd öntsük a sütemény tetejére és egyenletesen simítsuk el.

Hagyjuk a csokoládét megszilárdulni, majd szeleteljük fel és tálaljuk a zserbót.

A Leibniz keksz kiváló választás, mert a lekvár hatására megpuhul, így nem szükséges előzetesen beáztatni.

Jó étvágyat kívánunk!
Ezt is nézd meg:


Almás lepény


Somlói tekercs


Balaton kocka

Túrós palacsinta


Igazi madártej