Sütés nélküli zserbó, ezt a hőségben is örömmel készítjük, nagyon finom és egyszerű a recept
Ha tetszik a recept küldj egy szivecskét
Hozzávalók:
Leibniz keksz
200 g darált dió
150 g porcukor
200 g sárgabaracklekvár
200 g étcsokoládé
Elkészítés:
A darált diót keverjük össze a porcukorral és a sárgabaracklekvárral. Az elegyet alaposan dolgozzuk össze, hogy homogén masszát kapjunk.
Egy tepsibe vagy nagyobb tálba helyezzünk egy réteg Leibniz kekszet egymás mellé szorosan.
A kekszrétegre kenjünk egy réteg diós-lekváros keveréket. Ezután újabb réteg keksz következik, majd ismét egy réteg diós-lekváros keverék. Folytassuk ezt a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg keksz legyen.
Az elkészült süteményt fedjük le és tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy a kekszek megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
Másnap vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét, majd öntsük a sütemény tetejére és egyenletesen simítsuk el.
Hagyjuk a csokoládét megszilárdulni, majd szeleteljük fel és tálaljuk a zserbót.
A Leibniz keksz kiváló választás, mert a lekvár hatására megpuhul, így nem szükséges előzetesen beáztatni.
Jó étvágyat kívánunk!
Ezt is nézd meg:
Almás lepény | Somlói tekercs | Balaton kocka | Túrós palacsinta | Igazi madártej |