2024. március 9., szombat

Házi pogácsa, mióta kipróbáltam, csak így sütöm ezt a finomságot!

Ajánld ismerőseidnek!







HOZZÁVALÓK
60 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 dl tejföl
2 tojássárgája,
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor,
1 púpos evőkanál só


ELKÉSZÍTÉS
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd összehajtogatjuk.

Hagyjuk 10 percet pihenni, majd ismét kinyújtjuk. 4-szer hajtogatjuk, 10 perces pihentetésekkel.  Végül a kinyújtott tésztát függőlegesen majd vízszintesen bevagdossuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük,tojással megkenjük.

Sütés előtt a tepsibe 10-15 percet hagyjuk kelni. 180 fokra előmelegített sütőbe világosra sütjük.