2024. március 9., szombat

Hájas

Ajánld ismerőseidnek!





  60 dkg liszt, 2 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
Só.
Tejjel összegyúrjuk,lágy rétestésztát készítünk.
30 percig pihentetjük.
Közben 20 dkg lisztet
60 dkg hájjal eldolgozunk,3 gombócot formálunk.





Ha megpihent a rétestészta vékonyra nyújtjuk,és az egyik adag hájat egyenletesen rákenjük.
Hajtogatjuk,majd 20 perc pihentetés következik.
Újra kinyújtjuk,rákenjük a másik adag hájat,újra hajtogatjuk,pihentetjük.
A harmadik adag hájjal ugyanígy járunk el.
Pihentetjük,majd 3mm vékonyra nyújtjuk.Felszeljük tetszés szerinti nagyságra.Bármilyen töltelékkel tölthető,220 fokon sütjük,még melegen porcukrozzuk.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is