Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
5 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 dll étolaj
A csiga lekenéséhez:
1 db felvert tojás
A mákos töltelékhez:
10 dkg darált mák
1 kisebb citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor
A kakaós töltelékhez:
2 púpozott ek kakaópor
3 ek porcukor
A kakaós lap lekenéséhez:
1 kisebb ek étolaj
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos,cukros tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát elfelezzük.
Lisztezett munkalapon téglalap alakúra,vékonyra kinyújtjuk.
A mák töltelék hozzávalóit egy kis tejjel összekeverjük.
A kinyújtott lapra kenjük,majd feltekerjük.
Felvert tojással lekenjük.
Két újjnyi szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk.
Étolajjal lekenjük. Kakaóporral,majd porcukorral beszitáljuk.
Feltekerjük. Tojással lekenjük,2 cm-re daraboljuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
20 percet még kelni hagyjuk.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt arany barnára sütjük.