2024. augusztus 27., kedd

Bécsi túrós palacsinta


 

 Print Friendly and PDF
 Bécsi túrós palacsinta, nem lehet belőle eleget sütni
Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle, frissen, vagy hidegen is finom!
Hozzávalók:
10-12 db palacsinta

Töltelék:
50 dkg házi túró
2 ek. porcukor
1 tk. vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
3 tojás
5 dkg mazsola

Öntet:
1 dl tej vagy tejszín
1 tojás
1 tk. vanília kivonat


   

Elkészítés

Hagyományos palacsintákat sütünk. A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan a túróba forgatjuk.

A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd mindet félbevágjuk.
Fogunk egy sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük.

Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük és a palacsintára locsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral finoman meghintve tálaljuk.

Tipp:mazsola helyett,áfonyával is isteni☺

Krisztina Gyurcsics receptje