Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
40 dkg liszt,
1 csipet só,
25 dkg margarin,
20 dkg tejföl,
1/2 doboz sütésálló lekvár (házival jobb,de nekem sajnos nem volt),
1 ek. porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A lisztet elkeverem a sóval, elmorzsolom a margarinnal,hozzáadom a tejfölt és tésztává gyúrom (én adtam hozzá 1 ek. tejet,úgy jobban összeállt,de elhagyható). Fóliába csomagolva hűtőben pihentetem 1 éjszakát. Másnap lisztezett deszkán átgyúrom, vékonyra kinyújtom téglalap alakúra. A hosszabbik oldalára (végig) rakok egy sáv lekvárt,majd ráhajtom a tésztát, derelyemetszővel ezt az egész sávot levágom, és kisebb darabokra metszem. A tészta többi részével is így járok el.Sütőpapíros tepsibe rakom úgy,hogy a hajtás alul legyen és előmelegített sütőben megsütöm. Amikor egy kis színt kap akkor már jó!!! Ha tovább sütjük kiszárad. Még forrón megszórjuk porcukorral.
Bojtor Renáta receptje!