2019. január 16., szerda

Lekváros hamis hájas, ha nincs kéznél háj, de vágysz a finom süti ízére!


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók
40 dkg liszt,
1 csipet só,
25 dkg margarin,
20 dkg tejföl,
1/2 doboz sütésálló lekvár (házival jobb,de nekem sajnos nem volt),
1 ek. porcukor a szóráshoz




Elkészítés
A lisztet elkeverem a sóval, elmorzsolom a margarinnal,hozzáadom a tejfölt és tésztává gyúrom (én adtam hozzá 1 ek. tejet,úgy jobban összeállt,de elhagyható). Fóliába csomagolva hűtőben pihentetem 1 éjszakát. Másnap lisztezett deszkán átgyúrom, vékonyra kinyújtom téglalap alakúra. A hosszabbik oldalára (végig) rakok egy sáv lekvárt,majd ráhajtom a tésztát, derelyemetszővel ezt az egész sávot levágom, és kisebb darabokra metszem. A tészta többi részével is így járok el.Sütőpapíros tepsibe rakom úgy,hogy a hajtás alul legyen és előmelegített sütőben megsütöm. Amikor egy kis színt kap akkor már jó!!! Ha tovább sütjük kiszárad. Még forrón megszórjuk porcukorral.

Bojtor Renáta receptje!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is