2019. január 16., szerda

Négerkocka, megunhatatlan és nagyon finom! Mindig hatalmas sikere van!


Ajánld ismerőseidnek!






HOZZÁVALÓK:
Tésztához:
4 tojássárgája,
10 dkg ráma margarin,
25 dkg kristálycukor,
25 dkg rétesliszt,
2 dl tej,
2 dkg kakaó,
1 csomag sütőpor
Tetejére:
4 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
kis citromlé
mázhoz:
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál kakaópor,
3 evőkanál víz,
7 dkg ráma margarin
barackíz a kenéshez





ELKÉSZÍTÉSE:

A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tejet hozzáadjuk a habos krémhez, elkeverjük , majd belekerülnek a poranyagok is.

Habosra keverjük az egészet és lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. Forró sütőben sütjük 25- 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Amíg sül, addig a cukrot és a tojásfehérjét a citromlével gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült, kivesszük a sütőből, megkenjük baracklekvárral, rásimítjuk a főtt habot, és visszatesszük a sütőbe száradni, de már csak takaréklángon. Addig hagyjuk a sütőben, amíg a teteje megszikkad egy kicsit. Ez kb. 10 perc alatt érhető el.



Amikor már kemény a teteje, akkor kivesszük és rákenjük a mázat. Amit, úgy készítünk, hogy a cukrot, a kakaóport és a vizet összekeverjük és felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint és azonnal a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, kis kockákra szeleteljük és már tálalható is.
Annyit változtattam a recepten, hogy dupla mennyiségű tojáshabot készítettem, amihez 1 evőkanál citromlét tettem.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is