2019. május 19., vasárnap

Királylepény, nem hiába ez a neve, tényleg fejedelmi finomság!


Ajánld ismerőseidnek!






HOZZÁVALÓK
A tésztához:
20 dkg vaj
28 dkg liszt
2 mokkáskanál sütőpor
1 tojássárgája
4 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja

Az alsó lap lekenéséhez:
3-4 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez:
8 tojássárgája
28 dkg cukor
25 dkg darált dió
4 csapott ek. rétesliszt
8 tojásfehérje kemény habja
A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé
2 ek. olaj


ELKÉSZÍTÉSE:


A töltelékhez a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsi). Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral lekenjük, a másik tészta lappal lefedjük.

A tésztát itt-ott megszurkáljuk, majd a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A kihűlt süteményt, mikróban felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is