2019. május 19., vasárnap

Alpesi kocka


Ajánld ismerőseidnek!






HOZZÁVALÓK
Sárga lap:
3 tojás
12.dkg porcukor
3 evőkanál víz
10 dkg finomliszt
1 késhegynyi szalakáli

Barna lap:
3 tojás
12 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
2 dkg kakaó
1 késhegynyi szalakáli
Kétszer sütjük meg

Krém:
6 dl tej
6 evőkanal finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
Tetejére
csokireszelék




ELKÉSZÍTÉS


A lapok készítése: A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük.Hozzáadjuk a vizet, majd a lisztet.Tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd 180°C-on kb.15 percig sütjük. Sárga lapot egyet sütünk, míg a barnából kettőt. A krémhez a tejet a liszttel keverjük,hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. A kihűlt krémhez adjuk a kihabosított vajat.

Alulra megy a barna lap ,erre krém, majd a sárga lap, ismét krém,barna lap. Tetejére is hagyjunk krémet,majd reszelhetünk rá csokit. Én megbolondítottam lekvárral is,a lapokra kentem a krém előtt. Érdemes egy éjszakát a hűtőben töltenie.

Erika Nagy‎ receptje

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is