2019. július 16., kedd

PUDINGOS-GYÜMÖLCSÖS KOCKA

Ajánld ismerőseidnek!





Igen egyszerű, de mutatós sütemény. Nagy előnye, hogy az alaprecept jól variálható. A puding ízlés szerint lecserélhető más ízekre. 
A tészta meggyel, cseresznyével, dióval stb.
megszórható sütés előtt.
A tetejére bármilyen gyümölcszselé készíthető.

Recept:
5 tojás
5 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 dl olaj
1 dl tej
5 evőkanál liszt
1 sütőpor
4 evőkanál kakaópor

Vaníliás krém:
2 vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
8 dl tej
10 dkg vaj

Puncsos krém :
2 puncs pudingpor
5 evőkanál cukor
7 dl tej
10 dkg vaj

Málnazselé:
25 dkg málna
1 Expressz zselatin fix
5 dkg porcukor
2 dl víz





Díszítés :
1 nagy marék erdei gyümölcs keverék

Az 5 tojás sárgáját habosra keverem a cukrokkal, majd lassan hozzáadom a tejet, olajat és így habosítom tovább. 
A lisztet, sütőport kakaóport összekeverem. Beleszitálom a tojásos masszába és jól beledolgozom. Végül lazán beleforgatom a keményre felvert
tojáshabot. Vajazott, lisztezett 38x22 cm-es tepsibe öntöm a tésztát. 
180 fokon, kb 20 perc alatt megsütöm és hagyom kihülni.
Közben elkészítem a vaníliás réteget. Megfőzöm a pudingot. A forró pudingba beledarobolom a vajat. Jól kikeverem és melegen a kihűlt tésztára öntöm. A puncsos réteget ugyanígy készítem el és mehet is a vaníliás tetejére.
Ha kihűlt, hűtőbe teszem, amíg a krémek teljesen megszilárdulnak.
Közben elkészítem a málnazselét. A vízben elkeverem a cukrot, zselatin fixet. A málnát botmixerrel pürésítem, majd a feloldott zselével elkeverem. A sütemény tetejére öntöm, elkenem és piros bogyós gyümölcsökkel díszítem.
Visszarakom a hűtőbe 3-4 órára.

Tipp:Ez a süti nem túl édes. Ízlés szerint a tészta cukor adagja emelhető. A családomnak pont így ízlett.