Ajánld ismerőseidnek!
Tészta:
1 kg liszt
1 ek só
1 dl olaj
2 tojás sárgája
6 dl tej
5 dkg élesztő
1 ek cukor
Töltelék:
20-25 dkg reszelt sajt
20 dkg olvasztott margarin
1 tojás sárgája
1 teáskanál só
(esetleg felkockázott lilahagyma, gépsonka...)
Tetejére:
reszelt sajt/szezámmag/lenmag...
A cukros, langyos tejben felfuttatom az élesztőt.
A többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztok. Duplájára kelesztem.
Közben elkészítem a krémet. Az olvasztott margarinban elkeverem a tojás sárgáját és a sót, majd a sajttal eldolgozom.
A tésztát megfelezem, kinyújtom, megkenem a krém felével. Feltekerem, mint a bejglit és háromszögekre vágom.
A tészta másik felét ugyanígy készítem el. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem és kelesztem még 15 percig.
Ezután megkenem tojással, megszórom sajttal, magvakkal.
Kb. 20 perc alatt, 180 fokon megsütöm.