Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
3 ek. kakaópor
2 tk. szódabikarbóna
20 dkg porcukor
2 ek. méz
4 db tojás
3,75 dl tej
3,75 dl olvasztott vaj
A krémhez:
3,5 dl tej
20 dkg porcukor
1 csg. vanília ízű pudingpor
20 dkg vaj
1 üveg magozott meggybefőtt
fél fiola rumaroma
süteményszél aprítva
A díszítéshez:
meggy szemek
5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A liszteket a kakaóporral,szódabikarbónával összekeverjük.
Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral 10 percig (vagyis annyi ideig verjük ,míg teljesen kihabosodik) jó habosra verjük,majd hozzá adjuk a tejet,olvasztott vajat ,mézet(nem melegen!),végül a kakaóporral,szódabikarbónával összekevert lisztet.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krém készítése:
A süteményt széleit körbe vágjuk,kockákra daraboljuk,aprító gépbe téve szétzúzzuk. .
A meggyet lecsepegtetjük,díszítéshez teszünk félre belőle egész szemeket.
A többit összeturmixoljuk vagy apróra vágjuk.
A pudingport a cukorral,tejjel sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihabosított vajjal összekeverjük.
A krém 1/3 részét bevonáshoz félre tesszük.
A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet,a rum aromát és az aprított sütemény széleit.
A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk.
Az alsó lapra tesszük,elsimítjuk a meggyes krémet,befedjük a felső lappal és bevonjuk az 1/3 rész vaníliás krémmel.
A felolvasztott csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét.
Egy meggy szemet a közepére teszünk.
Nagyon finom süti.
Jó étvágyat hozzá!
Tepsi mérete:
23×39 cm –