2019. szeptember 22., vasárnap

Csokis-gesztenyés kifli



Ajánld ismerőseidnek!





  60 dkg finomliszt
1 tk. só
1 ek. cukor
1 tojás
120 g tejföl
kb. 2 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg puha vaj

Kenéshez:

10 dkg puha vaj
1 ek. liszt

Töltelék:

150 g étcsokoládé
0,5 dl tejszín
25 dkg gesztenyemassza

1 tojás a lekenéshez




Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal ledagasztjuk,jól kidolgozzuk,majd 20-25 percet letakarva pihentetjük.
Addig elkészítjük a kenéshez,a vajat a liszttel összekeverük.
A töltelékhez kissé megolvasztjuk a csokit,a gesztenyével és a tejszínnel összekeverjük.
A kiflik töltéséig hűtőbe tesszük.
A tésztát 3 mm-re vastagra kisodorjuk,lekenjük a lisztes vajjal,majd feltekerjük,mint a beiglit.
Kettőbe vágjuk.
Egyenként kisodorjuk,3 mm vastagra,háromszögeket vágunk,tölteléket egy kis kanállal teszünk a felső felére és felsodorjuk.
Felvert tojással lekenjük,vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk.
Még 20 percet kelesztjük és előmelegített sütőben megsütjük.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is