Hozzávalók
A tésztához:
6 tojásfehérje,
20 dkg kristálycukor,
10 dkg finomliszt,
10 dkg kókuszreszelék.
A tepsi kikenéséhez:
sütőmargarin,
finomliszt.
A krémhez:
6 tojássárgája,
1 csomag Dr. Oetker tejszínes pudingpor,
4 dl tej,
25- 30 dkg porcukor,
25 dkg margarin.
A tetejére:
kókuszreszelék.
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk.
A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal- hogy ne törjük össze – habba forgatjuk.
Megvizezett késsel kenegetve kivajazott, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk (kb. 20×30- méret )
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok) kb. 20 percig sütjük.
A tojássárgáját a pudingporral, 1 deci tejjel és a fele cukorral tökéletesen simára keverjük.
A többi, forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár percig alatt sűrüre főzzük.
A margarint először magában, majd a többi cukorral keverjük habosra.
A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.
Tippem:
Fontos, hogy a hütő szekrényben kicsit dermedni hagyjuk.
Alexandra Wagensommer receptje!
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk.
A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal- hogy ne törjük össze – habba forgatjuk.
Megvizezett késsel kenegetve kivajazott, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk (kb. 20×30- méret )
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok) kb. 20 percig sütjük.
A tojássárgáját a pudingporral, 1 deci tejjel és a fele cukorral tökéletesen simára keverjük.
A többi, forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár percig alatt sűrüre főzzük.
A margarint először magában, majd a többi cukorral keverjük habosra.
A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.
Tippem:
Fontos, hogy a hütő szekrényben kicsit dermedni hagyjuk.
Alexandra Wagensommer receptje!