2020. január 5., vasárnap

Sajtos pogácsa



Ajánld ismerőseidnek!





  50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
1kávés kanál cukor
1 dl langyos tej
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
A tetejére:
1 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
szezámmag ízlés szerint





Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.
A többi hozzávalókat egy tálba teszem a sajt kivételével,majd a felfuttatott élesztővel összegyúrom.
A tésztát kinyújtom téglalap alakúra.
Megszórom reszelt sajttal és feltekerem hengerré.
Fél órát hagyom a pihenni.
A fél óra leteltével téglalap alakúra kinyújtom, és négybe összehajtom. Ezt még kétszer megismétlem 20 perc elteltével.
Először fentről lefelé a közepéig.
Utána ráhajtom alulról felfelé.
Balról jobbra.
Jobbról balra.
Amikor a háromszori hajtás megtörtént, akkor a tésztát kinyújtom 2 cm vastagra ,tojással lekenem és a tetejét késsel bevagdosom,sajttal megszórom, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom .
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatom,szezámmaggal megszórom
200 fokon szép pirosra megsütöm




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is