2024. október 13., vasárnap

Tejszínes puncsos krémes sütemény

Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
8 evőkanál porcukor
6 evőkanál víz
6  evőkanál  liszt
2 evőkanál kakaópor
fél cs. sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna





Elkészítés :
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverni ,vizet hozzá adva tovább keverni.
A lisztet összekeverni a sütőporral ,szódabikarbónával és a kakaóval és ezt hozzáadni a tojásokhoz,
apránként a felvert tojásfehérje kemény habját..Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 170 fokon megsütjük.

Krém :
1 csg puncs puding
2 dl tej
250 ml habtejszín ,kevés puncs aroma ,habfixáló, ízlés szerint cukor

Elkészítés:
Felfőzzük a pudingot ,kihűtjük ,hozzáadjuk az aromát ,a keményre vert tejszint ,cukrot apránként a habfixszálót és megfelelő állagig keverjük/géppel / .
A kihűlt piskótát kettévágjuk ,megkenjük a krémmel, a tetejére teszünk még tejszínhabot ,majd csokireszelékkel is lehet díszíteni .
Nagyon egyszerű ,de mutatós és finom sütemény

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) oldala