Ajánld ismerőseidnek!
11 db tojásfehérje
27 dkg kristálycukor
11 dkg olvasztott vaj
22 dkg finomliszt
10 gr sütőpor
10 dkg vágott dió
10 dkg mazsola
30 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
3 dkg körüli csoki lapocska
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
6 kis kocka fehér csokoládé
1 tk étolaj
Díszítésnek:
Karácsonyi csokoládé díszek tetszés szerint
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük.
A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk,majd lerázzuk róla.
Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen.
Hozzá szitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a felvagdosott gyümölcsöket és csokit.
Kivajazott 2 db őzgerinc formában, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
A formába kb 2/3 részéig tegyük a,mert nagyon megnő sülés közben.
A kihűlt süteményünket bevonjuk.
Ehhez a két féle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük ki.
Először a barna csokoládéval vonjuk be.
A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk,majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.
díszítésnek karácsonyi csokoládé díszeket tettem.
Szép,hangulatos lett