2020. február 21., péntek

Túrós batyu



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:
60 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 egész tojás
kb. 3 dl langyos tej(+pici cukor)
2.5 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj

Töltelék:
40 dkg túró
2 ek búzadara
2 tojássárgája
5 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
pici reszelt citrom héja
ízlés szerint mazsola
2 tojás fehérje keményre vert habja.





Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Közepesen lágy tésztát kell gyúrnunk.
Ha kétszeresére kelt a tésztánk,kinyújtjuk és kb.10 × 10-es négyzetekre vágjuk.
Az elkészített túró tölteléket kanál segítségével a négyzetek közepébe rakjuk,majd batyukat formálunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kész batyukat és 1 egész tojással megkenjük őket.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt egy picit,porcukorral megszórjuk a tetejét.
Jó étvágyat!




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is