2020. február 21., péntek

Mandula sütemény tepsiben



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:
35 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
15 dkgdarált dió
15 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
(az eredeti recept nem írt folyadékot, nekem kellett egy pici tejet löttyinteni hozzá, hogy összeálljon a tésztája!)
Krém:
7 dl tej
3 cs. vanília ízű pudingpor
20dkg porcukor
20dkg margarin vagy vaj
mandula aroma ízlés szerint /zöldszínű/
Tetejére:porcukor





Elkészítés:
A pudingport a tejjel és a cukorral (lehet kristálycukorral is) sűrűre főzzük, majd kihűtjük, utána habosra keverjük a vajjal, és ízlés szerint adjuk hozzá az aromát.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk és tepsi háton kisütjük a lapokat. (Nekem az első lap eltört, ahogy forrón csúsztattam le a tepsi hátáról, a másik kettővel kicsit vártam, és akkor már könnyedén lejött) Sütés 180 fokon, előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc, sütő függő! Nem szabad túl sütni! Tepsi mérete: 38 x 23 cm.
A krémet kétfelé osztjuk ésmegtöltjük a kihűlt lapokat.Hűvös helyre tesszük, másnapra megpuhul. Porcukorral megszórjuk a tetejét. (Legközelebb hagyok egy kis krémet a tetejére is, gyorsabban át fog puhulni!)




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is