A húsos káposzta, vagy toros káposzta az egyik legfinomabb savanyú káposztából készült étel, a családom szerint. Ha van itthon savanyú káposzta, nálunk sokszor készül.
Nem kell hozzá sok minden, káposzta, hús és fűszerek, már készülhet is ez az egyszerű és annál finomabb étel.
Elkészítés:
A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá
A káposztás ételek általában az olcsó és finom receptek közé tartoznak, ráadásul ezt a finomságot még egyszerűen el is lehet készíteni. Szokták mondani, hogy mindenki másként főzni, nálunk ez a toros káposzta recept vált be.
Finom és egy kis leve is van, de mégis kellemesen savanyú és fűszeres. Érdemes megkóstolnod, tálalás előtt, hogy tetszés szerint kerüljön bele még só, bors, ahogy ti szeretitek.
A káposztát mi egy léről szoktuk kimosni, hogy ne legyen túl savanyú, de mégis maradjon az ízéből. Ez is ízlés kérdése, szerintem úgy a finom, ha egy kis savanykás ízvilága is marad. Tálaláskor tejfölt is kínálunk mellé, ami csökkenti a savanyú ízét.
Hozzávalók:
olaj,
1 kg bőrös sertéscomb,
egész kömény,
egy kis tárkony,
másfél teáskanál só,
1 nagy hagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
100 ml paradicsompüré,
őrölt feketebors,
másfél kilogramm savanyú káposzta,
víz.
Ez a mennyiség egy közepesen nagy adag, ha marad belőle holnapra is, akkor is nagyon finom lesz. Nálunk nagy kedvenc, ha összeérnek az ízek. Ez az az étel, ami hamar elkészül, finom és általában mindenki szereti, legalábbis nálunk.