2024. szeptember 27., péntek

Szalalkális krémes, édesanyám gyakran készítette gyerekkoromban!


 Print Friendly and PDF
 Szalalkális krémes, édesanyám gyakran készítette gyerekkoromban!
Csodás sütemény, a gyerekkorom egyik kedvence, édesanyám sokszor megsütötte!
hozzávalók
Tészta
30 dkg liszt,
8 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 tojás sárgája,
1/2 cs. szalalkáli,
kicsi tej
Krém:
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 cs. vaniliás pudingpor
5 ek. liszt,
kb 8 dl langyos tej
4 tojás habja


   

Elkészítés

Tészta: 30 dkg liszt, 8 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 1/2 cs. szalalkáli, és kicsi tej hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk , egyenként 7-8 perc alatt kisütjük.

Krém: 4 tojás sárgáját kikavarunk 15 dkg cukorral, bele 1 cs. vaniliás puding, 5 ek. liszt, kb 8 dl langyos tejjel sűrűre fözzük, majd bele a 4 tojás habja kisebb tepsin. Tepsi mérete: Lemértem gyorsan 25x 32 amin csináltam

Erzsébet Nyári Marótiné receptje 

Ezt is nézd meg:
Kávés – diós krémes
     Megnézem

Citromos szelet

Almás lepény