Egyszerű és nagyon finom leves, tele zöldségekkel. Aki szereti a leveseket, annak nagyon fog ízleni. Nincs vele sok munka, érdemes elkészíteni, 4 személynek megfelelő ez az adag.
Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó (mirelit),
2 db sárgarépa,
1 db petrezselyemgyökér,
1 darabka zellergumó,
1 db vöröshagyma,
2 db burgonya,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 teáskanál őröltpaprika,
1 db zöldpaprika,
1 csokor petrezselyemlevél,
bors,
só,
(ételízesítő).
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót az olajon megpároljuk, liszttel megszórjuk, forgatva 2 percig pirítjuk. Rászórjuk az őrölt pirospaprikát, átkeverjük és felöntjük kb. 1.2 liter vízzel. Beletesszük a hagymát, zöldpaprikát, ha van, az összekötött petrezselyemlevelet, a fűszereket, majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldborsót, és készre főzzük!
Gazdagné Djinisinka Margit receptje!