Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához,23×34 cm –es tepsihez
3 db tojás
9 dkg porcukor
1 ek étolaj
3 db rumpuncs pudingpor főzős
1 kk sütőpor
1 kis csipet só
Az alsó lap kenéséhez:
10 dkg csokoládé
50 ml habtejszín
A krémhez:
3 dl tej
1 tejszín ízű pudingpor
10 dkg cukor
5 dkg csokoládé
4 db oreó keksz morzsára törve
4 db oreó keksz darabosra törve
10 dkg vaj
150 ml Meggle cukrászhab
A bevonathoz:
9 dkg vaj
9 dkg porcukor
1 ek tej
40 gramm főzés nélküli puncs pudingpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 °C - ra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tojást, a porcukorral, és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajt és a sütőporral vegyített pudingporokat. A masszát öntsük a tepsibe és süssük tűpróbáig ( kb 20 perc )
A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a 4 db morzsásra aprított oreo kekszet.
A vajat és a porcukrot keverjük habosra és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal.
A tejszínt kemény habbá verjük,majd apránként hozzá keverjük.
Ezután forgassuk hozzá a megmaradt apró darabokra vágott kekszet.
A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét és keverjük fényesre.
A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreós,tejszínes pudingkrémet.
A másik piskótalapot pedig helyezzük a krémre, enyhén rányomva.
A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük,míg jól besűrűsödik.
Gyorsan bevonjuk vele a süteményt,mivel hamar köt.
Díszítő dekorral megszórtam.
Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!