Ajánld ismerőseidnek!
HOZZÁVALÓK:
A Tészta hozzávalói:
6 tojás
6 deka porcukor
6 dkg liszt
3 kanál kakaópor
fél tábla étcsoki
5 dkg darált dió
2 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
Krém a tésztára
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 dl tej
1 csomag vaníliás puding
A krémre
3 tojás fehérje
15 dkg cukor reszelt csokoládé
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd a két masszát óvatosan összekeverjük a sütőportos, diós, reszelt csokis, kakaós, liszttel. Sütőpapíros sütőlapon 180 fokon 24×22-es tepsiben megsütjük.
A pudingot a tejben felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinból és a porcukorból habos krémet keverünk, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a kihűlt tésztára simítjuk.
A tojás fehérjéből a cukorral gőz felett kemény habot verünk, majd a krém tetejére simítjuk és reszelt csokival díszítjük.