2019. január 16., szerda

Csokoládé pudingos kalács


Ajánld ismerőseidnek!






2 rúdhoz
Hozzávalók: 
50 dkg finomliszt
5 dkg kristálycukor
1,5 ek kanál étolaj
2,5 dkg friss élesztő
250 ml tej
2kisebb tojás fehérje / felvert habja/

A krémhez:
350 ml tej
2 csokoládés pudingpor
1 vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
12,5 dkg Ráma margarin

A tetejére:
1 db felvert tojás


A tészta készítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A liszttel összekeverjük a cukrot,az étolajat.
Hozzá adjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk.
Utolján adjuk hozzá egy csipet sóval felvert tojáshabot.
Duplájára kelesztjük.
Közben a krémet elkészítjük:
A tejben elkeverjük a pudingport,a cukrokat és felfőzzük.
Még melegen hozzá keverjük a margarint is.
Kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk.
4 részre vágjuk.
Egyenként vékonyra kinyújtjuk.
A krémet 4 felé osztjuk.
A tésztalapokat megkenjük vele.
Feltekerjük,mint a bejglit.
2 darabot összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23×34 cm-es tepsibe tesszük.
A tetejét 1 kisebb ,felvert tojással lekenjük.
190 fokra bekapcsoljuk a sütőt.
Hideg sütőbe téve kb 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is