2019. szeptember 10., kedd

Stolwerck szelet


Ajánld ismerőseidnek!





Tésztához:

35 dkg finomliszt
2 ek kakaópor
15 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 tojás
6 gramm sütőpor
kb 1 dl tej
Krém:

15 dkg kristálycukor
3,5 dl tej
1 dl víz
60 gramm vaníliás pudingpor
1 ek finomliszt
20 dkg vaj
A tetejére:
10 dkg fehér csokoládé
5 kocka keserű csokoládé
2 ek étolaj


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel,hogy jól gyúrható tésztát kapjuk.
4 cipóra osztjuk.
Mind a négyet egyenként kinyújtjuk.
20×34 cm-es tepsi hátoldalán megsütjük./180 fok,7 perc/
A krém készítése:
A tejjel simára keverjük a pudingport,a lisztet.
A 15 dkg cukrot karamellizáljuk,az 1 dl vízzel felöntjük.
Addig keverjük,míg felolvad.
Ezután hozzá öntjük a pudingot és besűrítjük.
Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük.
Betöltjük a lapokat.
2 kocka csokoládét külön felolvasztjuk pici étolajjal..
A 3 keserű,sötét csokoládét a fehérrel és az étolajjal mikróban felolvasztjuk.
Simára keverjük,bevonjuk vele a süteményt.
A sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira.
Egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is