2019. április 29., hétfő

Méteres kalács torta felvágva


Ajánld ismerőseidnek!

 

Méteres kalács torta felvágva
Sárga piskóta:
4 tojás
8 dkg cukor
12 dkg liszt
1 kk sütőpor
Kakaós piskóta:
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
2, 5 dkg kakaópor
1 kk sütőpor
Vaníliás krém:
3 dl tej
1 tasak vanília ízű pudingpor
3 evőkanál cukor
12, 5 dkg vaj / margarin
Puncskrém:
3 dl tej
1 tasak puncs ízű pudingpor
3 evőkanál cukor
1 teáskanál rumaroma
12, 5 dkg vaj/ margarin
A lapok lekenéséhez:
1,dl rumos tej
Tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
5 kis kocka fehér csokoládé
2 dl habtejszín





1 evőkanál étolaj
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. A piskótához, a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm – es kapcsos formába simítjuk és kb 20 – 25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal. A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk.
A lapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.

Összeállítás : kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncskrém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta.

Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel amihez 2 dl tejszínt habbá verjük és együtt jól kihabosítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajt és a torta tetejére simítjuk. 
A fehér csokoládét egy mokkás kanál étolajjal felolvasztjuk.
A barna csokoládéra pettyeket csepegtetünk.
Egy fogpiszkálóval a barna csokiba húzogatjuk.
Szép mintás lesz így.
Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is