Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 csipet só
1 szárított élesztő
1 dl langyos tej
15 dkg vaj
3 tojás sárgája
A töltelékhez:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
75 dkg tehéntúró
1 vaníliás cukor
2 ek búzadara
1 csapott ek. liszt
1 db citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
A tetejére:
1 db felvert tojás
Elkészítése:
A lisztet a cukorral,sóval ,élesztővel összekeverjük,hozzá adjuk a tojás sárgákat,majd a puha vajat és a tejjel jól összedolgozzuk.
Jó nyújtható tésztát gyúrunk.
A tésztát elfelezzük,22×33 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük,majd a túróval krémesre keverjük.
Hozzá adjuk a lisztet is ,a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is.
A tölteléket a tésztára öntjük,elsimítjuk és a másik tészta lappal beborítjuk.
Villával jól megszurkáljuk több helyen.
Felvert tojással lekenjük.
1 órát letakarva kelesztjük.
Közben még kétszer lekenjük tojássárgájával és egy kis torta villával csíkokat húzunk a tetejére.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt szép arany barnára sütjük