2019. május 2., csütörtök

A tésztát kiszaggatta, megtöltötte a túróval, tepsibe tette és nemsokára elkészült a család legújabb kedvence


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók a tésztához:
200 ml langyos tej,
50 g cukor,
1,5 teáskanál porélesztő,
1 tojás + 1 tojás a lekenéshez,
1/3 teáskanál só,
450 g liszt,
70 g puha vaj.

Hozzávalók a töltelékhez:
300 g tehéntúró,
70 g cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 kanál tejföl,
1 tojás sárgája,
50 g mazsola (+ 20 g a megszóráshoz),
110 g gyümölcsös joghurt (a kész sütemény lekenéséhez)


Elkészítés:
Keverjük össze a langyos tejet a cukorral és az élesztővel, majd hagyjuk állni 10 percet.
Adjuk hozzá a tojást, a sót, majd a lisztet is lassanként és dolgozzuk össze a tésztát. Mikor már jól összegyúrtuk adjuk hozzá a vajat is, majd a kidolgozott tésztát takarjuk le, hagyjuk állni 40-50 percet.

A töltelék elkészítése: keverjük össze a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a tojás sárgájával és a mazsolával.


A tésztát nyújtsuk ki 0,3-0,5 cm vastagságúra, egy pohárral szaggassunk korongokat belőle.


Minden kiszaggatott korongot töltsünk meg a túrós töltelékkel, az oldalsó részeket nyomjuk össze, majd a csónak formájú töltött tésztadarabokat rakjuk tepsibe egymás mellé. Takarjuk le és hagyjuk állni 20 percet.

Kenjük le a tésztát a tojás sárgájával, szórjuk meg mazsolával, süssük 180 fokon 30-35 percet. Amikor megsült a sütemény, vegyük ki a sütőből majd kenjük le gyümölcsös joghurttal amíg meleg, szeleteljük majd tálaljuk.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is