2019. május 2., csütörtök

A tésztát nyújtsd ki, töltsd meg a túróval, tekerd fel és nemsokára kész is lesz a finomság!


Ajánld ismerőseidnek!






A tészta finom és annyira puha, hogy élmény minden egyes sütemény. A túrós tekercsek egy pillanat alatt elkészíthetőek, ezért is szeretem ezt a receptet.

Hozzávalók:
400 g liszt,
200 ml tej,
2 tojás sárgája,
2 kiskanál vaníliás cukor,
40 g olvasztott vaj,
20 g friss élesztő,
50 g cukor,
só.
Hozzávalók a túrós töltelékhez:
300 g tehéntúró,
50 g mazsola,
1 tojás sárgája,
5 kanál porcukor,
2 tasak vaníliás cukor,
1 db tojás.




Elkészítés:
Tegyük a mazsolát 2 kanál langyos tejbe ázni. 200 ml tejbe tegyük bele a vaníliás cukrot és az élesztőt, keverjük össze jól majd öntsük rá a lisztre és keverjük össze. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a sót és a cukrot. Dolgozzuk össze a tésztát, puha és homogén kell legyen.

Tegyük meleg helyre a kidolgozott tésztát, majd hagyjuk kelni 60 percet. Készítsük el a tölteléket: A túrót keverjük össze a tojás sárgájával, használjunk mixert, majd adjuk hozzá a cukrot és a mazsolát és keverjük össze.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki jó vékonyra, majd vágjuk 12 x 12 cm-s négyzetekre. Mindegyik elvágott négyzetet töltsünk meg egy kanál töltelékkel, majd tekerjük fel és rakjuk sütőpapírral bélelt és vajjal kikent tepsibe őket. 200 fokra előmelegített sütőben süssük a túróval töltött rudacskákat kb. 30 percig. Jó étvágyat! 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is