2019. május 14., kedd

Kati szelet


Ajánld ismerőseidnek!






Tészta :
50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg cukor
1 sütőpor
3 tojás sárgája
Kb. 1,5 dl tej

A hozzávalókból tésztát gyúrok. A tejet kis adagokban öntöm az alapanyagokhoz. Ha rugalmas, könnyen nyújtható, de nem ragacsos a tészta, akkor jó. Lehet, nem is kell bele az összes tej. Ez a liszt, zsír stb. minőségétől is függ. Amennyiben kissé mégis ragacsosra, túl lágyra sikerülne, kicsi liszttel korrigálható.
A tésztát 3 egyenlő részre osztom. 30x30 cm-es lapokat nyújtok és egyenként kisütöm zsírozott tepsi hátán.
Kettő lapot félreteszek hülni, a harmadikat apróra töröm, szétmorzsolom.





Krém:
3 dl tej
1 vaníliás cukor
1 kisült, összetördelt lap
0,5 dl rum
2 ek baracklekvár
2 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
10 dkg porcukor

Az összetördelt lapot belekeverem a vaníliás tejbe. Hozzáadom a rumot, lekvárt, kakaóport és a porcukorral habosra kevert vajat.
Alapos keverés után a két lap közé kenem.

Hab:
4-5 tojás fehérje
20 dkg porcukor

A tojások fehérjét a cukorral gőz fölött felverem kemény, de kenhető habbá. 
Egyenletesen befedem vele a süti tetejét, majd csokit reszelek rá.
Azonnal nem vágható szépen, a lapoknak puhulni kell.
Hát én nem vártam túl sokat.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is