Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
4 db tojás,
4 kanál cukor,
4 kanál víz,
6 kanál liszt,
4 kanál kakaó,
1 tasak sütőpor,
rumaroma tetszés szerint.
Hozzávalók a sziruphoz:
100 ml víz,
50 g cukor,
rumaroma.
Hozzávalók a krémhez:
4 tojás sárgája,
200 ml tej,
250 g vaj,
2 kanál cukor,
160 g vaníliás porcukor,
2 kanál liszt.
A díszitéshez:
250 g tejszínhab,
50 g csokoládé.
Elkészítés:
A tészta elkészítése: verjük fel a tojásfehérjét, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot és addig verjük a cukorral ameddig kemény, fényes habot kapunk. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a vizet, majd keverjük össze. Amikor a tojásos keverék homogén állagú, adjuk hozzá a lisztet kanalanként, a sütőport és a kakaót is, majd egy spatulával keverjük össze. Egy 25×35 cm átmérőjű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, majd süssük 180 fokra felmelegített sütőben 25-30 percet. Miután megsült hagyjuk kihűlni a tepsiben.
A szirup elkészítése: főzzük fel a vizet a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsünk hozzá kevés rumaromát.
A krém elkészítése: a tojássárgáját keverjük össze 2 kanál cukorral, lassanként a liszttel, majd a tejjel és vízgőz felett, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. A vajat kavarjuk ki a vaníliás porcukorral, majd keverjük össze a kihűlt krémmel. A tésztát tegyük egy tálcára, majd locsoljuk meg a sziruppal, ezután pedig kenjük rá egyenletesen a krémet. A habbá vert tejszínt tegyük rá a krémre, majd a tetejére reszeljünk csokoládét. Tegyük az elkészített süteményt hűtőbe legalább 1 – 2 órára, majd szeleteljük. Jó étvágyat!